(ABM FN-Dow Jones) De investering van de Chinese halfgeleiderfabrikant SMIC van 10 miljard dollar in technologie is positief voor de Nederlandse sectorbedrijven ASML en ASMI. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC maandag.

De marktvorser verwees naar een artikel van Nikkei Asian Review waarin Semiconductor Manufacturing International Co (SMIC) zei met de hulp van de Chinese regering te willen investeren in nieuwe technologie. Dit is volgens De Jong een grote stap voor de halfgeleiderindustrie in China.

De analist stelde dat deze investering positief is voor de Nederlandse toeleveranciers aan de chipindustrie ASML en ASMI. Beide concerns zijn aan het groeien in China en zullen daarom hiervan profiteren. Dit zal met name in 2019 het geval zijn, zo verwacht De Jong.

NIBC heeft een Accumuleren advies op zowel ASML als ASMI en koersdoelen voor ASML van 165 euro en 67 euro voor ASMI.

Het aandeel ASML sloot vrijdag 0,5 procent lager op 147,20 euro en ASMI 1,7 procent op 54,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.