De meeste aandelenmarkten wisten tijdens de afgelopen week goede zaken te doen. Door deze prestatie kwam er (vooralsnog) een einde aan de dalende trend van de afgelopen weken. Steeds meer beleggers durven zelfs weer koopjes te doen. Is dat terecht?

Uiteraard is het bijna onmogelijk om de toekomst van de aandelenmarkten te voorspellen. Toch hadden maar weinig analisten de flinke correctie zien aankomen. Die gebeurtenis maakt duidelijk dat beleggers nooit té optimistisch moeten zijn. Juist op de financiële markten worden we namelijk regelmatig geconfronteerd met ‘onverwachte’ gebeurtenissen.

World Stock Index draait van richting

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, zijn we op een belangrijk punt aangekomen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Bloomberg World Stock Index onlangs wist af te ketsen van de bovenkant van het trendkanaal. Dit trendkanaal is al sinds de start van de Bull Market (2009) intact.

Tijdens de laatste keer dat we de weerstandslijn wisten aan te raken, werden we geconfronteerd met een diepere daling. Wat dat betreft kan de spanning nog wel even gaan aanhouden.