In 2013 werd dogecoin nog ontworpen als parodie op Bitcoin en de enkele andere cryptomunten die toen bestonden. Eind 2017 bereikte deze ‘parodie’ zelfs een marktwaarde van meer dan $ 1 miljard. Maar het huidige team achter dogecoin bewijst dat het niet langer een parodie is. Het helpt Ethereum zelfs met een groot probleem op te lossen.

Op 5 februari was dogecoin nauw betrokken bij een van de meest beloftevolle projecten voor het Ethereum platform. Op die dag werden er dogecoins naar het Ethereum Rinkeby testnet gestuurd waarbij gebruik werd gemaakt van de truebit technologie. Dit was het orgelpunt van een project dat al jaren loopt en een van de grootste problemen van het Ethereum platform moet oplossen.

Op dit moment kan het platform van Ethereum nog niet al te veel gebruikers toestaan of al te grote projecten runnen, omdat het de nodige schaalgrootte ontbreekt. Ethereum heeft 3 keer meer data nodig om in zijn database op te slaan dan Bitcoin. Dit maakt het platform veel moeilijker in gebruik.

Truebit kan hier een oplossing bieden. Truebit is een technologie ontworpen om alle soorten van data te ‘scalen’ en niet enkel de transacties. Op termijn wil truebit ook video, machine learning en eender welke andere berekeningen ‘scalen’.

Vooravond van grote doorbraak

Dogethereum, het sturen van dogecoins van en naar het netwerk van Ethereum, is representatief voor het probleem dat Ethereum kent met zijn schaalgrootte. Truebit staat nu aan de vooravond van een doorbraak om dit probleem op te lossen:

“We want to actually pull coins off of the dogecoin blockchain and put them onto ethereum in the form of ERC-20 tokens. And be able to move them back.”

Bron: CoinDesk

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>