Hedgefundmanager George Soros van het beroemde Quantum Fund, investeert $100 miljoen in Overstock.com. Hoewel dit bedrijf van oorsprong geen blockchainbedrijf is, investeert het de laatste jaren fors in deze nieuwe technologie. Met een investering van $100 miljoen kan Overstock.com zijn plannen verder uitbreiden.

Overstock.com is voornamelijk gekend voor de verkoop van huisdecoratie, meubels en juwelen. Maar sinds de CEO aankondigde om ook fors te investeren in een blockchainplatform, kreeg het aandeel pas echt vleugels. In 2017 steeg het aandeel al meer dan 200%.

Zo’n $80 miljoen zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van het blockchain-platform dat Overstock.com creëert. Op dit e-commerce platform wordt ook Bitcoin geaccepteerd. De retail marketplace van Overstock.com heeft zo’n 40 miljoen unieke bezoekers per maand. Dit is volgens de CEO bijzonder waardevol om traffic te brengen naar de blockchainprojecten.

De overige $20 miljoen zal gebruikt worden voor DeSoto Inc. Dit is een joint venture blockchainproject van Overstock.com. In het totaal is het bedrijf betrokken bij een tiental blockchainprojecten via Medici Ventures, een dochteronderneming van het bedrijf.

Overstock.com investeerde zelf al $30 miljoen in de tZero ICO, maar het benadrukte dat het geld van George Soros niet diende om hier aan deel te nemen. tZero haalde bij investeerders ook $100 miljoen op.

Lees hier alles over de succesverhalen van beleggers zoals George Soros, Warren Buffett, Carl Icahn, Ray Dalio, …

George Soros is geen voorstander van cryptomunten

Op het World Economic Forum in Davos liet miljardair Soros nog uitschijnen dat hij geen voorstander is van cryptomunten aangezien ze geen veilige haven bieden. Wanneer de prijzen met tientallen producenten per dag fluctueren, kunnen cryptomunten niet dienen in het dagdagelijkse leven omdat dit te veel risico’s met zich meebrengt.

De CEO van Overstock.com liet ook al verstaan dat blockchain de wereld meer zal veranderen dan het internet heeft gedaan. Daarin schuilt volgens beide heren dan ook het grootste gevaar voor de cryptomarkt; de technologie kan de wereld veranderen, maar dat wil niet zeggen dat cryptomunten daar ook bij betrokken zijn.

Bron: ValueWalk

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>