De Japanse cryptobrokers blijven niet gespaard van enige problemen. Een recente systeemfout bij Zaif Cryptocurrency Exchange zorgde ervoor dat gedurende 18 minuten klanten Bitcoins konden kopen zonder daarvoor te betalen. Een klant had dit snel begrepen en probeerde deze Bitcoins snel terug te verkopen. Helaas viel hij door de mand omdat hij ‘iets’ te gretig was.

Op 16 februari was er een periode van 18 minuten waarbij Zaif Cryptocurreny Exchange te maken had met een ‘glitch’. Hierdoor konden hun klanten Bitcoins kopen zonder te betalen. Een alerte klant kocht daarop voor 2,2 quadriljoen yen, zo’n 20.000 miljard dollar, Bitcoins en probeerde deze zo snel mogelijk terug te verkopen.

Uiteraard viel dit bedrag ook  op. De verkoop was ook niet eenvoudig aangezien de totale marktkapitalisatie van Bitcoin op dat moment nog geen 190 miljard waard was.

Zaif Cryptocurreny Exchange heeft ondertussen de transacties geannuleerd en de balansen van de gebruikers aangepast. Met 1 klant is de cryptobroker echter nog in onderhandeling, die probeerde de gratis Bitcoins van het platform weg te transfereren.

Het nieuws van deze systeemfout volgt nog niet zo lang nadat een andere Japanse cryptobroker Coincheck bekend maakte dat er voor 400 miljoen dollar NEM tokens waren gestolen. Dit was de grootste hack uit de geschiedenis.

Bronnen: CoinDeskZerohedge

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>