Er wordt vaak gezegd dat de aandelenmarkten vooruit lopen op de reële economie. En dat klopt inderdaad, want toen de meeste indices in 2009 een stevige bodem wisten neer te zetten, werd de wereldeconomie nog enkele jaren geteisterd door de diepe recessie. Betekent dit ook dat de aandelenmarkten binnenkort gaan beginnen aan hun afkoelingsperiode?

Dit jaar lijken we op een compleet ander spoor te zitten dan in het jaar 2017 het geval was. Het jaar 2017 kenmerkte zich door zeer lage beweeglijkheid en een onvermoeibare stier. In tegenstelling tot afgelopen jaar, verloopt het jaar 2018 tot nu toe zeer beweeglijk en lijkt de stier volop in gevecht te zijn met de beer.

Aandelenmarkten zijn zwaar overgewaardeerd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Daily Reckoning, is te zien dat Wall Street op dit moment zwaar overgewaardeerd is ten opzichte van het Amerikaanse bruto binnenlands product. Tijdens de afgelopen 30 jaar hebben we vaker een dergelijke trend meegemaakt en dat resulteerde telkens in een flinke beursdaling.

Uiteraard kan deze overwaardering nog enige tijd standhouden, maar gezien het verleden zullen de prijzen voor aandelen vroeg of laat terugkeren naar ‘normale’ niveaus.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)