De cryptomarkt bood vorig jaar ongelofelijk grote beleggingsopportuniteiten. Veel beleggers wisten hun investering snel en vrij gemakkelijk in waarde te laten stijgen. De ‘hausse’ werd geleid door de populaire bitcoin, die van 1000 dollar naar 19.000 dollar was gestegen op amper 10 maanden tijd.

Vorig jaar werden er absurd hoge rendementen gehaald op de cryptomarkt. Amerikaanse beleggers die tijdens de piek in december hun munten verkochten, hebben zich ongewild problemen op de nek gehaald. De Internal Revenu Service (IRS) is meedogenloos en heft belastingen op deze winsten.

Thoway, een user op Reddit, heeft een belastingbrief van de IRS in zijn bus gekregen die hem het koud zweet bezorgde. Hij moet namelijk 50.000 dollar betalen aan de Amerikaanse federale belastingdienst. Dat komt omdat hij begin vorig jaar voor 7.200 dollar aan bitcoin had gekocht en terug had verkocht in december tijdens de piek, goed voor een winst van 120.000 dollar.

In zijn post op Reddit reageert hij wanhopig en vreest dat hij zijn leven overhoop heeft gehaald. Tijdens het verhandelen van de munten, besefte hij niet wat de gevolgen gingen zijn voor de belastingen. De reden waarom hij die 50.000 dollar niet kan betalen, is omdat hij zijn winst heeft geherinvesteerd.

Op zich een slimme beslissing om te herinvesteren, maar dat draaide even verkeerd uit. Thoway had zijn winst verdeeld over aan aantal andere cryptomunten in de hoop dat de kapitalisatie van de cryptomarkt in waarde zou blijven toenemen. De crash begin dit jaar heeft zijn portefeuille echter doen krimpen naar een waarde van ‘amper’ 30.000 dollar.

Zelfs al zou zijn al zijn altcoins verkopen dan nog komt hij niet aan het bedrag dat hij schuldig is aan de IRS. Volgens Thoway heeft hij ook niet voldoende spaargeld om het verschil bij te leggen.

Incalculeren

Ryan Losi, accountant en vice president van boekhoudkantoor Piascik, zegt dat dit een dure les is waar cryptobeleggers uit kunnen leren. Hij raadt mensen aan om een deel van de winst opzij te zetten en te anticiperen op het belastingformulier dat ze het jaar erop zullen ontvangen van de IRS.

En dat geldt niet enkel voor investeringen in crypto, maar voor alle beleggingsklassen. Losi vindt het niet vreemd dat er veel jonge beleggers zich op deze manier laten verrassen. Door het gebrek aan ervaring, weten ze niet hoeveel belastingen ze moeten betalen op de winsten die ze halen.

Bronnen: CNBC, ZYCrypto

Foto: 401(K) – Flickr – CC by 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven