(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft met het binnenhalen van twee opdrachten positief nieuws naar buiten gebracht. Dit stelde analist Bart Cuypers van KBC Securities maandag.

Vrijdag werd bekend dat Rijkswaterstaat een project voor verbreding aan de A1 aan Heijmans heeft toegewezen. De opdracht heeft een waarde van 127 miljoen euro. Maandagochtend kwam daar het nieuws bij dat de bouwer ook een voorlopige opdracht kreeg omtrent de verdere ontwikkeling van de N280 Roermond ter waarde van 37 miljoen euro.

Met een jaarlijkse bijdrage van de projecten van 82 miljoen tot 109 miljoen euro gedurende de komende 1,5 tot 2 jaar, kan het nieuws volgens Cuypers als positief worden beschouwd.

Volgens de analist is de complexiteit van de projecten relatief beperkt, mede omdat de bouw buiten drukbevolkte gebieden plaatsvindt. De marktvorser kon evenwel moeilijk inschatten welke impact de opdrachten daadwerkelijk zullen hebben op de omzetontwikkeling van de bouwer. KBC Securities verwacht niet dat deze projecten flink zullen bijdragen aan hogere marges, maar de gunning ervan is “absoluut” een aanwinst voor Heijmans, aldus de marktvorser.

Volgens KBC is er met de gunning van de projecten niets veranderd aan het investeringsscenario van Heijmans, aangezien de nieuwsstroom voorafgaand aan de twee recente aankondigingen “relatief beperkt” was.

KBC Securities handhaafde dan ook het Houden advies op Heijmans met een koersdoel 10,40 euro. Het aandeel Heijmans koerste maandagochtend 1,7 procent hoger op 9,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.