De euro is wellicht wel de grootste verrassing van de afgelopen anderhalf jaar. Tegen alle verwachtingen in wist de euro ten opzichte van de dollar terrein te winnen in plaats van te verliezen. Mede door deze geweldige prestatie is het geloof in de euro weer volledig terug. Is dat terecht?

De meeste analisten hadden verwacht dat de dollar waarde zou winnen als gevolg van het beleid van Trump. Er werd zelfs al gesproken over de mogelijke pariteit die de dollar zou bereiken ten opzichte van de euro. Het werkelijke verhaal is compleet anders gelopen. Dankzij de sterk groeiende Europese economie wist de euro tijdens het afgelopen jaar de dollar te verslaan. Die rollen kunnen echter binnenkort gaan omdraaien.

Momentum rondom de euro is extreem hoog

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Movement Capital, is te zien dat het momentum (onderin) rondom de euro is gestegen naar een historisch hoogtepunt. Voor het laatst was er in het jaar 2011 sprake van een dergelijk optimisme over de toekomstkansen van de euro. Kort daarna werd de euro geconfronteerd met een flinke prijsval.

Staat de euro deze keer hetzelfde lot te wachten?

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven