Het concept van de commerciële Hyperloop is ontstaan uit het brein van Elon Musk. In pods kan je via magneten door een buis reizen aan een bijzonder hoge snelheid. Hyperloop wordt aanzien als een van de belangrijkste transportmiddelen van de toekomst. In het Midden-Oosten willen ze tegen 2020 de eerste Hyperloop in gebruik nemen.

Hyperloop Transportation Technologies plant om de eerste commerciële Hyperloop te bouwen tussen Dubai, Abu Dabi en uiteindelijk Saoedi-Arabië. Voor Expo 2020 moet de Hyperloop passagiers transporteren tussen Al Maktoum International Airport en Dubai, een traject van 10 kilometer in verschillende fases.

Hyperloop goedkoper dan een trein

De grootste vraag van de Hyperloop gaat zijn hoe snel men de investeringen kan recupereren. Transport op de grond is niet winstgevend, zegt Bibop Gresta, voorzitter van Hyperloop Transportation Technologies. Studies wereldwijd tonen aan dat de Hyperloop tussen de 10 à 15 jaar nodig heeft om de investering terug te verdienen.

Reizen met een Hyperloop vergelijkt Gresta zoals reizen met een vliegtuig, maar dan zonder de turbulentie en andere problemen van een vliegtuig. Door het gebruik van hernieuwbare energie garandeert Hyperloop Transportation Technologies een minimale prijs voor het ticket.

De Hyperloop zal niet constant reizen aan een snelheid boven 1.000 kilometer per uur. Om het comfort van de passagier te verzekeren zal de Hyperloop versnellen en vertragen, zoals een vliegtuig.

Abu Dhabi’s first Hyperloop to be built by 2020, says exec from CNBC.

Foto Credit: Wikimedia Commons/Camilo Sanchez