De meeste grootbanken, en dan vooral op Wall Street, blijven zo ver mogelijk weg van Bitcoin en andere cryptomunten. Goldman Sachs, een van de grootste en meest invloedrijke banken ter wereld, denkt daar anders over. De Amerikaanse bank is bijna klaar met de implementatie van een Bitcoin Trading Desk.

Er heerst nog steeds veel wetgevende onzekerheid rond Bitcoin en cryptomunten. Dat maakt het voor Goldman Sachs niet eenvoudig om een Bitcoin Trading Desk op te zetten. Dat Goldman Sachs hier toch mee doorgaat, geeft extra geloofwaardigheid aan het bestaan en nut van Bitcoin. Volgens de bank komt Bitcoin Trading er op vraag van de klanten.

In eerste instantie zal Goldman Sachs met eigen geld handelen in Bitcoin. Ze zullen echter geen Bitcoins kopen of verkopen, maar een eigen versie van een Bitcoin Future lanceren: een niet-leverbare forward.

Volgens topvrouw Rana Yared zijn er verschillende klanten die Bitcoin willen aanhouden als een alternatieve veilige haven. De bank concludeerde dat Bitcoin geen ‘bedrog’ is zoals J.P Morgan topman Jamie Dimon vorig jaar beweerde. En het heeft ook niet de eigenschappen van een munt, aldus de bank. Goldman Sachs en hun klanten zien Bitcoin meer als goud, met een beperkt aanbod in een complex virtueel systeem.

Klanten willen weten wat ze met Bitcoin moeten doen

Goldman Sachs heeft al vragen gekregen van hedgefunds en liefdadigheidsinstellingen die Bitcoins ontvangen uit donaties. De meeste weten niet wat ze daar mee moeten doen. Hier wil Goldman Sachs een oplossing voor bieden. De beslissing voor een Bitcoin Trading Desk werd op het hoogste niveau reeds goedgekeurd.

De Amerikaanse zakenbank is ook al een van de weinige grootbanken die handel van Bitcoin futures op de CME en CBOE toestaat. De eigen trading desk zal geleid worden door Justin Schmidt, een 38-jarige trader bij Seven Eight Capital die vorig jaar stopte om in cryptomunten te traden.

Bron: NY Times

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>