Jamie Dimon, CEO van een van de grootste zakenbanken op Wall Street, zegt dat Bitcoin bedrog is. ‘Dit loopt niet goed af’, aldus Dimon. Bitcoin is nog erger dan de tulpen bubbel. Na de woorden van Dimon begon Bitcoin onmiddellijk te dalen en trekt het de rest van de cryptomarkt met zich mee.

Jamie Dimon is een invloedrijk figuur op de financiële markten. En net als Howard Marks, gaat hij niet mee in het verhaal van Bitcoin. In tegenstelling tot veel andere prominente beleggers ziet hij Bitcoin als bedrog. Hij voegde er ook aan toe dat hij iedere medewerker zal ontslaan die handelt in Bitcoin. (omdat het niet mag en omdat het nutteloos is)

De CEO van JP Morgen zegt wel dat hij geen advies geeft omtrent Bitcoin:

‘Ik zeg niet dat je Bitcoin moet shorten. Voor hetzelfde geld gaat Bitcoin eerst nog naar $100.000 voor het in elkaar stort’.

Ironisch genoeg zei Jamie Dimon in 2015 ook al dat Bitcoin geen goede belegging zou zijn. En dat zijn eigen dochter Bitcoins heeft gekocht en ondertussen meer dan 300% winst heeft gemaakt.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

In 2015 zei de CEO van JP Morgan:

“You’re wasting your time with Bitcoin! Virtual currency, where it’s called a bitcoin vs. a U.S. dollar, that’s going to be stopped,” zei Jamie Dimon in 2015. “No government will ever support a virtual currency that goes around borders and doesn’t have the same controls. It’s not going to happen.”

Toch hadden de woorden van Jamie Dimon impact op de koers van Bitcoin.

De daling van Bitcoin zorgde op zijn beurt ook voor een daling van andere cryptomunten. De volledige cryptomarkt noteert de laatste 24 uur bijna $15 miljard of zo’n 10% lager.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: Zerohedge + CNBC

Grafiek: Coindesk