De euro was tot voor kort bezig aan een geweldige reeks. Zo wist de euro tijdens de afgelopen maanden ten opzichte van de dollar sterk in waarde stijgen. Sinds afgelopen april is de koersrichting echter veranderd richting het zuiden. En deze trenddraai kwam op een wel heel ongeschikt moment.

Tijdens de afgelopen handelsdagen moest de euro verder aan waarde inleveren. Als gevolg van de tegenvallende macrocijfers vanuit de Eurozone wist de EUR/USD zelfs weer onder de grens van 1,20 te duikelen.

Euro wordt mogelijk geconfronteerd met een nieuwe meerjarige dalende trend

Chris Kimble, van KimbleCharting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de euro onlangs de weerstandslijn wist te bereiken. En juist op dat moment keerden de beren terug op het speelveld. En sinds dat moment is de dalende beweging in gang gezet.

Volgens Kimble is de huidige situatie vergelijkbaar met die van de periode 1988-1999. Destijds werd de euro tijdens de late jaren ’90 geconfronteerd met een flinke daling en vond er ook een hertest plaats van de weerstandslijn nadat de steunlijn reeds doorbroken was. En die situatie doet zich nu opnieuw voor.

Moet de euro zich opmaken voor een nieuwe meerjarige dalende beweging?