Zuid-Korea maakt het crypto niet bepaald gemakkelijk vanwege de strenge regels en procedures waar aan voldaan moet worden. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. De nieuwe benoemde gouverneur van de Financial Supervisory Service (FSS) heeft laten weten dat hij ‘positieve aspecten’ ziet in crypto. Hij suggereert hiermee dat de regulering minder hard wordt voor de cryptomarkt.

Het heeft er eventjes heel slecht uitgezien voor crypto in Zuid-Korea. In december vorig jaar werd de anonieme handel op binnenlandse crypto-exchanges verboden. Er waren ook geruchten dat er een algemene beperking zou gelden. Dat werd begin dit jaar ontkend door de minister van Financiën.

Nieuwe gouverneur

Yoon Suk-Heun, de nieuwe gouverneur van de FFS die officieel van start gaat op 8 mei, heeft reeds laten vallen dat hij wat positiever staat tegenover crypto. Hij wilt er voornamelijk werk van maken om de regulering van digitale munten te verbeteren zodat het financiële systeem veiliger wordt. Op deze manier hoopt hij om crypto-gerelateerde producten toegankelijker te maken voor de bevolking.

Regarding cryptocurrencies, there are some positive aspects

Toen hem de vraag werd gesteld wat de FFS van plan is met binnenlandse crypto-exchanges, antwoordde hij dat er veel problemen zijn hieromtrent. De FFS gaat de problemen aankaarten en ze gradueel trachten op te lossen zodat de regulering van de handelsplatformen verbeterd kan worden.

De eerste crypto-vriendelijke stappen zijn alvast gezet. Een groep Zuid-Koreaanse wetgevers introduceerde een wetsvoorstel om binnenlandse Initial Coin Offerings (ICO) legaal te maken. Onder strikt toezicht van het ministerie van Wetenschap en ICT en de Financial Services Commission.

Een vertegenwoordiger van de Zuid-Koreaans exchange Upbit liet alvast weten dat ze het niet erg vinden dat de cryptomarkt gereguleerd wordt. Ze raden de nieuwe chef van de Financial Supervisory Service aan om methodes te vinden waardoor de handel in crypto gemakkelijker en veiliger wordt.

Bronnen: CCN, Coin Telegraph

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven