Coinbase, een van ’s werelds populairste en grootste cryptobrokers, is bezig met de voorbereidingen van een gigantische trading-update. Dit zou kunnen betekenen dat het aanbod gevoelig wordt uitgebreid. Tot nu toe biedt Coinbase enkel de handel in 4 cryptomunten aan. Een forse uitbreiding zou een stevige duw in de rug betekenen voor de rest van de cryptomarkt.

Sinds het 3e kwartaal 2017 steeg de transactiecapaciteit op het platform van Coinbase al met 1.000%. Deze capaciteit zal de komende maanden nogmaals verdubbelen, met behoud van de kwaliteitsstandaard en veiligheid, laat de Amerikaanse cryptobroker weten.

Er werden ook 300 extra voltijdse personeelsleden aangeworven en Coinbase verdubbelde het aantal ingenieurs. Er werken nu, inclusief contractanten, bijna 1.000 mensen voor de cryptobroker.

Ook de beschikbaarheid van het platform gaat de goede kant op. Van 1 januari tot nu was Coinbase 99,97% van de tijd actief, in april zelfs 99,99%. Vorig jaar viel Coinbase op regelmatige tijdstippen uit waardoor de handel in cryptomunten stillag, vaak op belangrijke momenten.

Coinbase bereidt zich ook voor op de komst van het institutioneel geld dat zich klaarmaakt om de cryptomarkt te betreden.

ERC20 tokens favoriete cryptomunten

Ten slotte werd bijna de volledige code waarop het platform van Coinbase werkt herzien om de toegenomen handelsactiviteit te optimaliseren. Dit betekent dat Coinbase mogelijk klaar is om meer cryptomunten op te nemen in zijn aanbod.

Coinbase kondigde recent al aan dat ze van plan zijn om de ERC20 standaard te integreren. Dit duidt erop dat de Amerikaanse cryptobroker werk wil maken van Ethereum-tokens onder zijn aanbod. Coinbase benadrukte wel dat er momenteel nog geen specifieke tokens worden ondersteunt.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>