Berkshire Hathaway van Warren Buffett is een van de grootste aandeelhouders van technologiereus Apple. Apple is momenteel het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Berkshire Hathaway bezit zo’n 5% van de aandelen. Maar als het aan Buffett lag, zou zijn bedrijf 100% van de aandelen Apple kopen.

“I like Apple stock so much ‘I’d love to own 100 percent’ of it.”

Todd Combs en Ted Weschler, de 2 kroonprinsen van Warren Buffett en Charlie Munger die samen zo’n $25 miljard beheren bij Berkshire Hathaway, kochten voor het eerst aandelen Apple in het eerste kwartaal van 2016. Na deze aankoop wekte Apple ook de interesse bij de grootmeester zelf. En nu koopt Berkshire Hathaway bijna elk kwartaal extra aandelen.

Van de $15 miljard die Apple in het eerste kwartaal van 2018 spendeerde aan de aankoop van aandelen, werd er $13 miljard gespendeerd aan aandelen Apple. Berkshire kocht maar liefst 75 miljoen aandelen waardoor het nu ongeveer 250 miljoen aandelen Apple in bezit heeft.

De unieke blik van Buffett op Apple

Dat is ongeveer 5% van alle uitstaande aandelen. Maar recent kondigde Apple een inkoopprogramma aan van eigen aandelen ter waarde van $100 miljard. Buffett heeft dan ook geen enkele intentie om zijn aandelen te verkopen. De komende jaren kan zijn aandelenpakket stijgen van 5% naar 6% van alle aandelen zonder dat hij extra aandelen moet kopen.

“I love the idea of having 5 percent go to 6 percent. The cheaper the stock is the more they will get for their money. There is no reason at all for me to encourage other people to buy Apple.”

Volgens Jim Cramer kijkt Buffett als een van de weinige analisten op een heel andere manier naar Apple.

De meeste analisten kijken per kwartaal naar het aantal verkochte iPhones. Buffett houdt er niet van om alles op kwartaalbasis te bekijken. Hij ziet een consumentenbedrijf waarvan bijna ieder kind een product heeft en die een klantentevredenheid heeft van 99%.

Bron: CNBC (2)

Foto Credit: Flickr/Fortune Live Media

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>