Britse aandelen – die lange tijd achterbleven bij de wereldwijde aandelenmarkten – maken een run op recordhoogtes. Deze stijgende beweging reikt echter zo ver, dat er twijfels bestaan over de houdbaarheid van deze rally. Doet de Britse beurs binnenkort een stapje terug?

De FTSE 100 index wist in tegenstelling tot veel andere indices afgelopen week een nieuwe recordkoers te behalen. De reden dat de Britse beurs zo erg in waarde wist te stijgen, heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat de FTSE 100 index sterk afhankelijk is van de olieprijs. Daarnaast wist de Britse beurs ook te profiteren van het dalende pond.

Britse beurs is sterk overgekocht

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de FTSE 100 index bezig is aan een indrukwekkende rally. Toch is het maar de vraag of deze rally nog lang standhoudt. Zo merken de analisten van Bloomberg op dat de technische indicatoren een waarschuwingssignaal afgeven. Zo is de 14-daagse relatieve sterkte-index gestegen naar het zogenaamde ‘overboughtgebied’ (een notering boven de 70).

Een dergelijke notering bij de RSI-indicator was ook zichtbaar in januari toen de FTSE 100 index ook bezig was met het vestigen van nieuwe records. Niet veel later werd de Britse beurs echter geconfronteerd met een serieuze correctie.