(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities blijft positief over het aandeel Galapagos, op grond van de positieve resultaten van GLPG1690 en de blijvende toewijding aan de aandoening longfibrose (IPF), waar het bedrijf zonder partner aan werkt. Dat stelden analisten van KBC maandag.

Galapagos kondigde zondag publicaties over het middel aan tijdens een conferentie en in een gerenommeerd tijdschrift, waarin de resultaten bemoedigend werden genoemd.

De positieve resultaten in een fase 2a-studie met 23 patiënten werden in augustus vorig jaar bekendgemaakt. Ze waren aanleiding voor Galapagos om onderzoek naar behandelingen voor de longaandoening IPF tot een nieuwe pijler te maken van het bedrijf, met twee klinische studies onder 1.500 patiënten.

Idiopatische longfibrose is verantwoordelijk voor 18 procent van de waardering van het aandeel door KBC, dat een koersdoel heeft van 113 euro. Het middel Filgotinib voor de behandeling van reuma, waarvoor medio dit jaar belangrijke fase 3-resultaten op stapel staan, is goed voor 55 procent van de waarde van Galapagos.

KBC heeft een koopadvies op Galapagos. Het aandeel stond maandag 3,1 procent hoger op 85,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.