De olieprijs is al meer dan 2 jaar bezig aan een mooie opmars.

Aan de aandelen van bedrijven die deze olie uit de grond halen zou je het echter niet direct kunnen afleiden, zeker niet de laatste 12-18 maanden.

Deze aandelen bleven namelijk een stuk achter, en dit terwijl er verwacht werd dat ze een hefboom gingen bieden op de olieprijs, dit leiden dan ook tot grote ergernis bij vele beleggers.

Maar eindelijk lijkt er dan licht aan de horizon te verschijnen voor zij die deze aandelen in hun portfolio hebben!

Zo zien we volgens HFI Research nu het moment waarop de olieaandelen uitbreken ten opzichte van de olieprijs.

Deze aandelen zaten namelijk – ten opzichte van olie zelf – in een neerwaartse trend gedurende het hele afgelopen jaar.

Zoals je op de grafiek van HFI Research duidelijk ziet is er nu wel degelijk sprake van een uitbraak naar boven voor deze aandelen en dat zou toch wel heel wat sterkte moeten betekenen voor deze groep.

Volgens HFI Research is dit ook niet het einde van de mooie beweging in deze sector maar is er nog heel wat ruimte voor een verdere stijging, zeker in de aandelen.

Zo zien we de olievoorraden steeds meer slinken, iets dat positief is voor de prijs van het zwarte goud.

Dit zijn de signalen die je wil zien als je geïnvesteerd hebt in deze sector, en dit is volgens HFIR dan ook een zeer gunstig moment om deze sector eens erg goed te bekijken.

Tenslotte stelt HFIR dat we de rest van het jaar deze olieaandelen als een van de beste activaklasse zouden moeten zien.

En dat is natuurlijk voor iedereen erg aanlokkelijk, zeker op een moment dat vele andere activaklasse net iets minder presteren.