(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt zich dinsdag op de maken voor een hogere opening, nadat de Dow Jones index maandag de 25.000 punten doorbrak. Futures indiceren een openingswinst tot 0,2 procent.

De zorgen over een handelsoorlog zijn weer deels van tafel, nadat China beloofde meer Amerikaanse waar te zullen importeren om zo het handelsoverschot met de VS terug te brengen.

President Donald Trump verwelkomde de belofte van China, die overigens concrete getallen ontbeerde, door te twitteren dat dit erg goed nieuws is voor Amerikaanse boeren.

“Een van de beste dingen die onze boeren in vele jaren is overkomen!”, aldus een enthousiaste Trump.

Dinsdagochtend kwam een headline voorbij dat China de importtarieven voor Amerikaanse auto’s verlaagt van 25 naar 15 procent.

“We moeten zien wat er echt gaat gebeuren maar de headlines zorgen voor een positieve impact op de aandelenmarkten”, constateerde marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Op de achtergrond blijven evenwel andere geopolitieke spanningen aanwezig, waaronder de onzekerheid omtrent de historische ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. De Amerikaanse vice-president Mike Pence liet in een interview weten dat Trump “niet met zich laat sollen” door Noord-Korea als het gaat om denuclearisering.

Ook staan de stijgende olieprijzen nog steeds op de radar van beleggers, vanwege het effect dat deze kunnen hebben op de inflatie en aandelenkoersen. Analisten verwachten dat de olieprijzen verder zullen stijgen als de markt blijft denken dat de Verenigde Staten met sancties zullen komen die Venezuela en Iran zullen treffen. Het Witte Huis kwam maandag met nieuwe eisen voor Iran en wil dat het land stopt met het verrijken van uranium en met het verlenen van steun aan militaire groepen in het Midden-Oosten. Iran verwierp de eisen direct.

Net als maandag is de beursagenda vrijwel leeg. Richtinggevend macro-economisch nieuws ontbreekt. Voorbeurs waren er wel cijfers van Toll Brothers en nabeurs volgen die van HP Enterprises.

De euro/dollar noteerde op 1,1793. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1788 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1772 op de borden.

Olie werd dinsdag duurder. Een vat Amerikaanse WTI steeg 0,5 procent in prijs naar 72,57 dollar en een vat Brent werd 0,7 procent duurder op 79,75 dollar.

Bedrijfsnieuws

Adobe heeft Magento, een e-commerce-platform dat door webwinkels wordt gebruikt, gekocht voor 1,68 miljard dollar. Tegelijk met de overname kondigde Adobe ook een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 8 miljard dollar. In de elektronische handel voorbeurs koerste Adobe 1,2 procent hoger.

Toll Brothers zag in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar de winst met circa tien procent dalen, vanwege margedruk en hogere herstructureringskosten. De omzet steeg wel en ook de orderportefeuille liep op tot 6,36 miljard dollar, het hoogste niveau ooit in het tweede kwartaal en 27 procent meer dan vorig jaar op hetzelfde moment. Beleggers reageerden niet enthousiast op de cijfers en zetten het aandeel voorbeurs 4,9 procent lager.

Kohls schoot 5,5 procent omhoog, nadat de retailer voorbeurs met beter dan verwachte winstcijfers kwam. Ook werd de outlook verhoogd.

Tesla schreef 0,8 procent aan beurswaarde bij, nadat topman Elon Musk beloofde dat een remprobleem met de Model 3 in de komende dagen zal worden opgelost met een software-update. De Model 3 kreeg van het Amerikaanse Consumer Reports geen aanbeveling naar aanleiding van matige prestaties tijdens meerdere remproeven.

Het aandeel Sony kan mogelijk in beweging komen, nadat de Japanse multinational bekendmaakte het belang van Mubadala Investment in EMI Music Publishing over te nemen voor een bedrag van circa 2,3 miljard dollar. Uitgever EMI beheert de rechten van meer dan twee miljoen liedjes. Op de beurs van Tokio sloot Sony twee procent lager. Het in New York genoteerde aandeel liet voorbeurs nog geen beweging zien.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent hoger op 2.733,01 punten, terwijl de Dow Jones index zelfs 1,2 procent bijschreef op 25.013,29 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,5 procent op 7.394,04 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.