Tijdens de afgelopen maanden is de rente op het Amerikaanse staatspapier een ‘hot-item’ geweest. De angst voor de snel stijgende rente wist zelfs te leiden tot de eerste +10% correctie op Wall Street sinds lange tijd.

De rente zal hoogstwaarschijnlijk ook de komende tijd nog een grote rol gaan spelen op de beursvloer. Tijdens de afgelopen dagen nam de angst op extra renteverhogingen van de Fed aanzienlijk af als gevolg van de milde woorden in het FOMC-rapport. Mede daardoor daalden de rentes op het Amerikaanse staatspapier. En een trenddraai kan grote gevolgen gaan hebben.

Worden we binnenkort geconfronteerd met een nieuwe Bear Market?

Op de bovenstaande grafiek is de rente op het 10-jarige Amerikaanse staatspapier afgezet tegen de rente op het 2-jarige Amerikaanse staatspapier. En sinds het jaar 1980 is er al sprake van een stijgende beweging waarbij elke aanraking met de steunlijn in het verleden wist te leiden tot de start van een nieuwe Bear Market.

Aangezien we de steunlijn nu opnieuw zijn genaderd, lijkt het verstandig om de veiligheidsriemen tevoorschijn te halen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)