De crème de la crème van de hedgefunds verdienen niet alleen bijzonder veel geld voor hun klanten, maar ook voor zichzelf. Hoe beter ze presteren, hoe meer ze verdienen. De top van de hedgefundbusiness is dan ook zelf miljardair. En dit zijn enkele verrassende aandelen die ze kopen.

Michael Platt van BlueCrest Capital was in 2017 de best verdiende hedgefundmanager met een salarispakket van maar liefst $2 miljard. Hij was een van de 4 hedgefundmanagers die vorig jaar meer dan $1 miljard mocht bijschrijven op zijn rekening.

De andere waren,

  • Jim Simons van Renaissance Technologies ($1,8 miljard)
  • David Tepper van Appaloosa Management ($1,5 miljard)
  • Ken Griffin van Citadel Investment Group ($1,4 miljard)

Deze fondsen hebben miljarden dollars in beheer voor hun klanten. Ze kunnen vaak niet anders dan de grote namen van Wall Street te kopen, zoals Apple, Amazon, Facebook, … maar van tijd tot tijd zitten er ook interessante kleinere namen tussen.

Miljardairs kopen deze 4 aandelen onder $5

3 aandelentips

Dit zijn 3 aandelen waar de 4 best verdienende hedgefundmanagers aandelen van kopen.

Centene Corp (NYSE:CNC)

Centene Corp is een bedrijf dat actief is in de gezondheidssector. Deze sector had het in het begin van het jaar moeilijk nadat Amazon samen met JP Morgen en Berkshire Hathaway plannen hadden om de markt te betreden. Enkele weken later volgde echter het bericht dat die plannen nu ‘on hold’ gezet worden.

Centene Corp zag zijn omzet in 2017 met 19,5% stijgen en het netto inkomen met 46,12%.

NRG Energy Inc (NYSE:NRG)

NRG Energy is een nutsbedrijf dat sinds eind 2016 de pannen van het dak speelt op de beurs. Het aandeel verdubbelde al in prijs. In 2018 zet het zijn opmars verder, behalve in de eerste 2 maanden van het jaar. Daarvan hebben enkele succesvolle hedgefundmanagers gebruik gemaakt om in te stappen.

Activistische belegger Paul Singer heeft al langer aandelen van NRG Energy maar verkocht in het eerste kwartaal. Hij had vermoedelijk het gevoel dat zijn werk erop zat en dat het bedrijf nu op eigen kracht verder kan groeien.

Huntsman Corporation (NYSE:HUN)

Dit chemiebedrijf zag zijn beurskoers sinds begin 2016 met 300% stijgen. Alle 4 de onderdelen publiceerden bijzonder sterke resultaten tijdens het laatste resultatenseizoen. Huntsman Corporation beschikt over een gezonde balans met meer dan een miljard dollar cash geld op de rekening.

Bron: Insider Monkey

Foto Credit: iStock