De dollar is tot nu toe bezig aan een geweldig jaar. Ondanks de stroeve eerste maand van het jaar, hebben de stieren sinds februari volledig de touwtjes in handen genomen. Dit was overigens ook wel nodig, want het jaar 2017 was niet bepaald om over naar huis te schrijven. En het is goed mogelijk dat de dollar het binnenkort opnieuw lastig gaat krijgen.

Tijdens de inauguratie van Donald Trump als president van de VS, in januari 2017, wist de Dollar Index een stevige top neer te zetten. Ondanks de herstelbeweging van de afgelopen weken noteert de dollar nog altijd 10% onder dat niveau. En volgens Twitteraar Schism is het goed mogelijk dat de daling van de afgelopen maanden ook de komende tijd wordt voortgezet.

Dollar kan het lastig gaan krijgen onder Trump

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Schism, is te zien dat de Republikeinse presidenten in het verleden niet bepaald gunstig waren voor het koersverloop van de dollar. Juist toen de Republikeinen aan de macht waren, moest de dollar vaak veel terrein inleveren. De Democraten wisten juist te zorgen voor een sterkere dollar.

Aangezien Trump nog minstens 2,5 jaar aan de macht is (zolang er niets bijzonders gebeurd) kan de dollar het de komende maanden nog behoorlijk lastig gaan krijgen. Het verleden voorspelt in ieder geval weinig goeds.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven