In het jaar 2011 wist de goudprijs een stevige top neer te zetten. Ondanks de herstelbeweging van de afgelopen twee jaar beweegt het gele edelmetaal nog steeds meer dan 30% onder het niveau van 2011. Toch zullen we de beleggers die al lange tijd beleggen in goud niet horen klagen. En dat heeft een simpele reden.

Over de aandelenmarkten wordt vaak gezegd dat je moet beleggen voor de lange termijn. Volgens analisten moet er juist in tijden van dalende beurskoersen worden in-/bijgekocht. De beleggers die al lange tijd gepositioneerd zitten binnen de goudmarkt hebben eenzelfde visie. Toch wordt de lange termijn goudvisie niet door het merendeel van de analisten gedragen.

Goud verdient eigenlijk meer krediet

Toch is het vreemd dat de goudprijs niet het krediet krijgt als het verdient. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CharlieBilello, te zien dat de goudprijs sinds het jaar 1998 nog altijd beter presteert dan de Dow Jones index. Wat dat betreft presteert goud dus nog altijd beter dan Wall Street.

Natuurlijk heeft de goudprijs tijdens de afgelopen jaren veel terrein moeten inleveren, maar dat betekent niet direct dat goud haar glans verloren heeft. Over de lange termijn gemeten weet de goudprijs het namelijk nog steeds hartstikke goed te doen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!