Het huidige beursjaar voorloopt wat stroever in vergelijking met de afgelopen jaren. Sinds nieuwjaar evolueren de aandelenmarkten nagenoeg zijwaarts met hier en daar wat flinke correcties. De Amerikaanse zakenbank JP Morgan verwacht deze zomer vuurwerk onder leiding van de banken. Ze beweren dat bankaandelen een nieuwe beursrally zullen ontketenen.

JP Morgan, meer bepaald technisch analist Jason Hunter, is er van overtuigd dat we deze zomer een nieuwe beursrally zullen meemaken. De hausse zal volgens hem geleid gaan worden door goed presterende bankaandelen die de S&P 500 een flink boost zullen gaan geven de komende maanden.

Verder adviseert Hunter beleggers en investeerders ook om geen rekening te houden met de recente ‘turbulentie’ op de markten. Hij beweert dat de markten zelfs nog een beetje mogen dalen richting de steunlijn van april en mei. Zo lang de indexen hier niet onder duiken, blijft het technische plaatje kloppen en ligt de weg naar hogere aandelenkoersen en indexen nog altijd wagenwijd open.

Weerstand

De technische analist van JP Morgan voorspelt dat, als de S&P 500 de weerstand van 2.800 kan slopen, er hogeren koersen in het verschiet liggen voor deze zomer. Op die manier kan het beursjaar 2018 alsnog een goed jaar worden met mooie rendementen, ook voor de Europese en Aziatische aandelenmarkten want zulke aandelenrally’s werken vaak aanstekelijk.

In Europa is het enkel opletten geblazen met de politieke situatie in Italië en de invloed ervan op Europees niveau. Als een nieuwe eurocrisis komt opdoemen, dan zullen Europese aandelen het ongetwijfeld moeilijk gaan krijgen. Voor de rest zijn er geen stoorfactoren aanwezig.

De S&P 500 is dit jaar met 2,2 procent gestegen terwijl de representatieve ETF van bankaandelen Financial Select Sector SPDR Fund nog maar met 0,9 procent in waarde is gestegen dit jaar. Dat betekent dat de inhaalbeweging fors zal zijn eens de bankensector een versnelling hoger schakelt.

Bronnen: Beursduivel, CNBC

Foto: Pxhere