Het aandeel Deutsche Bank staat al maandenlang onder druk. Op dit moment noteert het aandeel zelfs onder de grens van € 10. Daarnaast zou het goed kunnen zijn dat deze koers alsnog veel te hoog is. Voorlopig lijkt de Duitse zakenbank immers goed op weg te zijn om hetzelfde pad als Lehman Brothers te bewandelen.

Het probleem bij Deutsche Bank zal bij de meeste beleggers wel bekend zijn. De Duitse zakenbank wordt al jaren geconfronteerd met rode cijfers en de toekomst ziet er allesbehalve rooskleurig uit. Zo werd Deutsche Bank afgelopen week nog getrakteerd op een ‘downgrade’ en een vernietigend rapport van de Federal Reserve. Uiteraard was dit nieuws niet bevorderlijk voor de koers van het aandeel.

De vergelijking tussen Deutsche Bank en Lehman Brothers is beangstigend

Zoals in de intro genoemd staat noteert Deutsche Bank op dit moment onder de grens van € 10. Volgens sommige analisten is Deutsche Bank wel erg hard afgestraft. Toch dient deze koersbeweging in perspectief geplaatst te worden. Over de lange termijn gemeten zou het aandeel immers nog veel verder kunnen wegzakken.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat Deutsche Bank de afgelopen anderhalf jaar haast hetzelfde pad heeft bewandeld als Lehman Brothers tussen december 2006 en juni 2008 deed.

Mocht dit verband standhouden, dan betekent dat overigens weinig goeds voor Deutsche Bank. In dit geval zou het aandeel namelijk nog dit jaar naar de 0-lijn zakken.