De elektrische sportwagen van het Duitse Porsche ging steeds door het leven als Mission E tijdens de ontwikkeling. Maar naarmate de lancering van deze Tesla-killer dichterbij komt, komen we ook meer te weten. Zo zal de wagen de naam Taycan dragen.

De naam Taycan komt van het Turks en betekent ‘levendig jong paard’ waarmee het Duitse merk verwijst naar het logo. Het wordt de eerste volledig elektrische auto van het merk. De Porsche 918 Spyder limited edition is een hybride sportwagen. Daar verkocht Porsche al meer dan 900 wagens van.

De Taycan kan optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 3,5 seconden. Het heeft 2 elektrische motoren die meer dan 600 pk produceren.

Porsche bouwt netwerk elektrische laadstations

Tesla haalt met zijn krachtigste auto’s een acceleratie van minder dan 3 seconden van 0 tot 100 km/uur maar volgens Porsche is de Taycan de enige elektrische auto die de acceleratie kan volhouden. Volgens het Duitse sportmerk raken andere elektrische wagens de batterijen oververhit.

Porsche belooft een “level of continuous power that is unmatched by any other electric vehicle.” De topsnelheid ligt rond 250 km/u.

De Taycan zou 500 kilometer kunnen rijden per laadbeurt, 400 kilometer via een fast charge. Porsche wil zo’n 500 fast charging stations bouwen in de Verenigde Staten. In Europa bouwen ze samen met BMW en Ford aan duizenden laadstations.

Bron: CNN Money

Foto Credit: Wikimedia Commons