De technologiebedrijven behoren nog steeds tot de lievelingetjes van de beleggers. Tijdens de afgelopen maanden is de interesse in technologiebedrijven alleen maar verder toegenomen. En dat is niet vreemd, want het zijn nog steeds de ‘beste jongetjes van de klas’.

De meest bekende technologiebedrijven zijn Facebook, Amazon, Apple, Microsoft en Google. Deze vijf technologiebedrijven weten al jarenlang hoge ogen te gooien op Wall Street. Ook de Chinese technologiebedrijven timmeren hard aan de weg, want de Chinese techgiganten Baidu, Alibaba en Tencent zijn bij de meeste beleggers wel bekend.

Deze 8 technologiebedrijven domineren op de beursvloer

De prestatie van deze acht technologiebedrijven samen (FAAMG+BAT) is zelfs zo indrukwekkend dat het de grens van 5 biljoen dollar heeft overschreden. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat deze acht technologiebedrijven samen op dit moment zelfs meer waard zijn dan de totale beurswaarde van de aandelenmarkten uit de Eurozone. Een indrukwekkende prestatie dus.

Toch maakt Bank of America analist Michael Hartnett zich zorgen over deze ontwikkeling. Volgens hem zijn de verwachtingen met betrekking tot de technologiebedrijven wel erg hooggespannen en dat is ook terug te zien in de waarderingen.

Het merendeel van de analisten denkt er toch compleet anders over, want slechts 5 van de 199 Amerikaanse analisten hebben een ‘verkoopadvies’ afgegeven voor de FAAMG-aandelen (volgens Bloomberg).