De titel lijkt wat verwarrend te zijn. De goudsector zit de afgelopen maanden immers nou niet bepaald in een trend waarbij je zou zeggen dat er exponentiële rendementen op de loer liggen. Toch kan daar in de nabije toekomst grote verandering in komen.

De goudprijs wist afgelopen week een nieuw dieptepunt van het jaar te bereiken. Al wekenlang ondervindt het gele edelmetaal hinder van de duurdere dollar. Daarnaast zijn er op dit moment nog maar weinig mensen te vinden die goud aanschaffen als bescherming voor de portefeuille. Niet vreemd dus dat het pessimisme over de toekomst van goud met de dag toeneemt.

Goudsector vertoont overeenkomsten met de sector voor halfgeleiders

Toch lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van TheLightSideofShort, te zien dat de junior goudmijnaandelen op dit moment sterke overeenkomsten vertonen met de index voor halfgeleiders enkele jaren geleden.  Mocht deze overeenkomsten standhouden, dan zou dat betekenen dat er binnenkort enkele ‘goudenjaren’ kunnen gaan aanbreken voor de goudmijnaandelen.

Moeten de goudbeleggers nog even door de zure appel heen bijten alvorens het goudfeestje kan beginnen?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!