De goudprijs kende opnieuw een beroerde week. Al wekenlang staat het gele edelmetaal onder grote druk en steeds meer goudbeleggers gooien de handdoek in de ring. Opmerkelijk genoeg ondersteunt de Japanse Yen op dit moment de daling bij de goudprijs niet. En dat kan goed nieuws betekenen voor de goudprijs.

De goudprijs staat al wekenlang onder druk. Sinds april is de trend volledig omgeslagen en de beer heeft de afgelopen tijd behoorlijke tikken uitgedeeld. De goudprijs stond sinds december afgelopen jaar niet meer zo laag. Alle winst van de eerste maanden van dit jaar zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Is de Japanse Yen de redding voor de goudprijs?

Tom McClellan, van McClellan Financial Publications, deelde via Twitter onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de goudprijs over het algemeen sterk correleert met de Japanse Yen. Toch is daar de afgelopen weken een verandering in gekomen, want terwijl de goudprijs verder wist te dalen, bleef de Yen zijwaarts liggen.

Een soortgelijk beeld was ook zichtbaar aan het einde van 2017. Destijds werd de goudprijs ook geconfronteerd met een dalende trend, terwijl de Yen zijwaarts bleef liggen. Toen wist deze ‘divergentie’ kort daarna te leiden tot een flink herstel bij de goudprijs.

Gaat dat deze keer opnieuw gebeuren?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER