Volgens de Bloomberg Billionaire List is Amazon CEO Jeff Bezos maar liefst $50 miljard rijker dan 2e rijkste persoon ter wereld Bill Gates. Hij is ook de enige die een fortuin heeft van meer dan $100 miljard. Dit jaar alleen al werd hij meer dan $46 miljard rijker. Het leven van Jeff Bezos is een zeer bijzondere tocht.

Dat blijkt onder andere uit onderstaande gekke weetjes over Jeff Bezos die jij waarschijnlijk nog niet wist. Je steekt er misschien nog iets van op ook.

The Simpsons

In 2008 was Bezos nog lang niet de rijkste persoon ter wereld, maar toch maakte hij al zijn opwachting in de Simpsons. Samen met miljardairs Mark Cuban en Mr. Burns ging hij naar een Billionaire Camp.

Foto Credit 20th Century Fox

Ruimtevaart

Bezos is alttijd al geobsedeerd geweest door ruimtevaart. Hij zette zelfs eigenhandig een expeditie op om de restanten van de Apollo raket op te duiken.

Als kind zei Bezos al aan zijn vrienden en leerkrachten dat hij een ‘ruimte-ondernemer’ wilde worden. In 2000 richtte hij daarvoor Blue Origin op.

Slapen

De rijkste man ter wereld gebruikt geen alarm en slaapt gemiddeld 8 uur per dag.

De klant eerst

Een vraag of een klacht? Stuur een mail naar Jeff@Amazon.com. De CEO zal zelf de mail doorsturen naar de persoon die het best het antwoord kent met als melding ‘?’. Daarna krijgt hij van zijn medewerker een overzicht van wat er aan de hand was met de oplossing.

Doe-het-zelf

In de begindagen van Amazon had Jeff Bezos niet zo heel veel geld. Om kosten te besparen, maakte hij zijn bureau zelf met enkele planken en balken. Dit is een traditie geworden waarbij Amazon zelfs een Door Desk Award heeft met de beste ideeën om de prijzen voor de klant laag te houden.

Zuinig

Zuinigheid zit ingebakken in de cultuur van Bezos en Amazon. Zelfs als miljardair blijft Bezos zuinig. Bij de IPO van Amazon in 1997 kocht hij geen dure auto. Hij ruilde zijn Chevy Blazer uit 1987 in voor een … Honda Accord.

Google

Bezos heeft duidelijk een talent voor ‘the next big thing’. Eind jaren ’90 investeerde hij $1 miljoen in Google, samen met Amazon nu een van de grootste bedrijven ter wereld.

Bron: Entrepreneur

Bron Foto: Flickr/Steve Jurvetson