De goudprijs wist in het jaar 2011 een stevige top neer te zetten. Vanaf dat punt werd het gele edelmetaal geconfronteerd met een diepe daling. Deze dalende beweging kwam aan het einde van 2015 ten einde. Ondanks de herstelbeweging van de afgelopen twee jaar, wist de goudprijs het niet beter te doen dan Wall Street.

Wall Street wist sinds de bodem van 2009 jaar in jaar uit in waarde te stijgen. Ook dit jaar weet Wall Street, ondanks de toegenomen onzekerheid, het relatief gezien erg goed te doen. Sowieso weet Wall Street het tot nu toe dit jaar beter te doen dan de goudprijs. Goud noteert immers dit jaar in het rood, terwijl Wall Street te maken heeft met een groene notering.

Slaat goud de komende jaren keihard terug?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is te zien dat de Dow Jones index tijdens de afgelopen jaren beduidend beter wist te presteren dan de goudprijs. Deze beweging is in gang gezet sinds de top van de goudprijs in 2011.

Toch is het nog maar de vraag of de Dow Jones index ook de komende jaren deze ‘outperformance’ weet voort te zetten. Zoals op de grafiek te zien is, is een belangrijke weerstandslijn bereikt. Daarnaast voorspelt de negatieve divergentie tussen de koers en de RSI-indicator ook weinig goeds.

Gaat de goudprijs de komende jaren een betere prestatie afleveren dan Wall Street?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER