(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een licht hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden circa een half uur voor opening tot 0,1 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de laatste tijd relatief veerkrachtig gebleken, ondanks de spanningen tussen Washington en Beijing die op de achtergrond hoog oplopen. Woensdag waarschuwde China dat de door de Amerikaanse president Donald Trump opgelegde importtarieven op circa 50 miljard dollar aan Chinese goederen kunnen rekenen op tegenmaatregelen.

Nadat de Chinese markten woensdag onder druk stonden, steeg de Shanghai Composite Index donderdag 1,8 procent, terwijl Shenzhen A Share-index 2,7 procent steeg, een stijging die het signaal afgeeft dat de op één na grootste economie van de wereld niet gebukt gaat onder het handelsconflict, zelfs op een moment waarop tevens sprake is van een binnenlandse groeivertraging.

Marktanalist Hussein Sayed, chief market strateeg bij FXTM, bevestigde dat beleggers in Azië het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten grotendeels naast zich neer hebben gelegd, waarbij Shanghai’s blue-chipaandelen met 2,4 procent zijn gestegen. De winsten in Azië moedigen beleggers volgens Sayed aan donderdag wat meer risico’s te nemen. “Echter, als president Trump doorgaat met zijn voorgestelde tarieven van 25 procent op 200 miljard dollar aan Chinese goederen, zullen de winsten snel weggevaagd worden”, waarschuwde hij.

De wekelijkse steunaanvragen kwamen uit op 213.000 waar 220.000 was voorzien. De producentenprijzen kwamen op maandbasis procent onveranderd uit, waar 0,2 procent was voorzien. Zonder de volatiele effecten van voedsel en energie stegen de producentenprijzen met 0,3 procent.

Olie noteerde donderdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 67,09 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,4 procent duurder werd op 72,57 dollar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1592. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1589 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1610 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Perrigo schreef over het tweede kwartaal weer zwarte cijfers, terwijl de aangepaste winst per aandeel wel iets slechter uitviel dan verwacht. De farmaceut wil een divisie afsplitsen en zijn verbeterprogramma uitbreiden. Het aandeel noteerde donderdag voorbeurs 6,2 procent lager

Tesla kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws woensdagavond dat de Securities and Exchange Commission actie actie zou hebben ondernomen na de opmerkelijke tweet van CEO Elon Musk dat hij overweegt om het bedrijf van de beurs te halen. De SEC zou Tesla onder meer gevraagd hebben waarom er was gekozen voor een mededeling op Twitter in plaats van een officieel persbericht. Ook wilde de toezichthouder weten hoe serieus Musk is in zijn plannen en of de financiering, zoals de topman beweerde, inderdaad geregeld is. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent lager.

Dropbox komt nabeurs met resultaten en noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger.

Rite Aid daalde 10,9 procent, nadat de fusie met retailer Albertsons woensdag werd afgeblazen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 2.857,70 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 25.583,75 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 7.888,33 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.