De geschiedenis herhaalt zichzelf nooit, maar ze rijmt wel vaak met het verleden. De situatie vandaag bij Bitcoin lijkt bijzonder veel op de situatie begin april. 4 maanden geleden schoot Bitcoin op korte tijd omhoog van $6.800 tot boven $8.000. Zo’n rally kunnen we nu ieder moment opnieuw zien.

Het huidige prijspatroon van Bitcoin lijkt bijzonder veel op het prijspatroon van april. Op 14 augustus was er een forse daling op korte termijn die de bodem van de sell-off die eind juli begon markeerde. Dit lijkt op de sell-off van Bitcoin op 1 april.

Sinds 14 augustus beweegt Bitcoin in consolidatiepatroon rond $6.500. In april consolideerde ’s werelds grootste cryptomunt ook gedurende 11 dagen rond eenzelfde niveau alvorens omhoog te knallen.

Gelijkenis 3: short-contracten

Een derde gelijkenis zijn de short-contracten (inspelen op een daling) op Bitcoin. Begin april stegen de short-contracten met 44% op Bitfinex tot een record van 40.719. Op 12 april, nadat de Bitcoinprijs uitbrak, daalde deze shorts fors wat resulteerde in de short squeeze en bijbehorende prijsexplosie.

Op 21 augustus steeg het aantal short-contracten opnieuw tot 39.524 of iets meer dan 1.000 contracten van het absolutie record in april. Meer dan 16.000 short-contracten hebben een uitoefenprijs onder $6.700. Wanneer Bitcoin boven $6.700 stijgt, zal men deze contracten moeten afkopen door Bitcoins te kopen op de markt.

Gelijkenis 4: momentum

Ten slotte is er ook nog de relative strength index (RSI) die aanduidt of een actief overkocht (boven 70) of oververkocht (onder 30) is. De RSI van Bitcoin staat momenteel rond 45 … exact hetzelfde niveau als op 12 april.

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)