Op donderdag daalde het marihuana-aandeel Cronos met zo’n 30% nadat de bekende short-sellers van Citron Research een vernietigende rapport schreven over het aandeel … en de sector. Volgens Citron is de marihuanamarkt klaar voor een “reality check”.

Nadat Constellation Brands (Corona) aankondigde een extra investering te nemen in Canopy Growth ter waarde van $4 miljard, gingen marihuana-aandelen door het dak. Ook Molson Coors en Diageo zijn drankgiganten die interesse tonen in de sector. Hierop stegen marihuana-aandelen met tientallen procenten om korte tijd.

Een onderzoeksrapport van Citron Research brengt een einde aan de euforie. Het waarschuwt beleggers dat er van de honderden producenten met een licentie slechts een handvol zullen overleven. In het rapport is Citron vooral sceptisch over Cronos.

Cronos is een van de weinige bedrijven die geen details bekend maakte over de overeenkomsten met de Canadese provincies. Vanaf oktober wordt marihuana in vele Canadese provincies legaal waarop deze lokale overheden een lijst bekend maakten met de toeleveranciers van de groene grondstof.

De Canadese provincies hebben nog geen vaste leveranciers. Ze kiezen voor een mix en zullen uiteindelijk kiezen uit de best verkopende producenten. Dit beperkt het zicht op de sector, aldus Citron Research.

Einde van de short squeeze?

Nog volgens het onderzoek van Citron Research was de recente stijging te danken aan een short squeeze. Maar de stijging heeft niet alle shorts uit hun lood geslagen. Dat betekent dat deze short sellers nog steeds rekenen op een daling van de beurskoersen.

“The shorts are coming off just a little now, but nobody is running for the woods. These guys got smacked around and they’re waiting for a reversal.”

Het rapport komt een dag nadat BuzzFeed een artikel de wereld in stuurde dat de Trump administratie een werkgroep opricht om marihuana in de Verenigde Staten ook te legaliseren. En nadat een topman van Tilray liet uitschijnen dat de legalisering in de VS dichterbij is dan de meeste denken.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: ExtensivelyReviewed via Flickr

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.