Men zegt wel eens dat Bitcoin geen toekomst heeft wegens problemen met de snelheid en de schaalgrootte. Maar volgens ARK Invest crypto analist Yassine Elmandjra, is dat niet belangrijk. Bitcoin zal Visa of Mastercard niet snel benaderen, maar het is wel een speler als PayPal voorbij gestoken wat de waarde van transacties betreft. En dat is veel belangrijker.

Volgens Yassine Elmandjra is Bitcoin al veel groter als PayPal en zelfs ook groter als de minder bekende kredietkaartenmaatschappij Discover. Volgens de analist verwerkte het netwerk van Bitcoin in 2018 al $1.300 miljard aan transacties. Dat is meer dan PayPal en Discover.

Bitcoin kan (nog) niet op tegen het transactievolume van reuzen als Visa en Mastercard, maar dat is ook nooit de bedoeling geweest, zegt Yassine Elmandjra.

De transactiehoeveelheid in Bitcoin is sinds 2013 gigantisch gegroeid. Vorig jaar verwerkte Bitcoin gemiddeld zo’n $3 à $4 miljard per dag. Het belangrijkste is niet het aantal transacties, maar het volume, aldus de analist van ARK Invest.

“Look at the transaction value, NOT the transaction volume.”

Bitcoin vs Visa/Mastercard

Hoewel Bitcoin dus $1.300 miljard aan transactiewaarde verhandelde in 2018, ligt dit bedrag nog veel lager dan Visa. Daar lag het transactievolume in 2016 al op $8.900 miljard en sindsdien is Visa alleen maar blijven groeien.

Hoewel het op dit moment onmogelijk lijkt voor Bitcoin om ooit Visa/MasterCard in te halen, sluit Yassine Elmandjra dit zeker niet uit. De transactiewaarde van Bitcoin lag in 2017 zo’n 8 keer hoger als in 2016. In 2018 blijft Bitcoin nog groeien, ondanks de koersdaling van zo’n 60%.

Wanneer Bitcoin met 80% op jaarbasis kan blijven groeien, zoals de laatste 5 jaar, kan het over enkele jaren een uitdager worden van Visa. Met de implementatie van het Lightning Network moet Bitcoin in theorie in staat zijn om $13.000 miljard aan transactiewaarde te verwerken op jaarbasis.

Bron: Crypto Insider

Foto Credit: Pixaby

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)