Net op het moment dat de cryptomarkt terug op zijn poten terecht kwam, krijgt het een nieuwe mokerslag te verduren. Invloedrijke zakenbank Goldman Sachs maakt een bocht van 180 graden wat cryptomunten betreft. De plannen voor een Crypto Trading Desk worden voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Waar Bitcoin boven $7.000 nog voor een technische uitbraak stond, knalt ’s werelds grootste cryptomunt op 1 dag bijna $1.000 lager tot $6.400. Dit is een daling van 11%. Maar daar doet Bitcoin het nog beter mee dan de meeste andere cryptomunten:

  • Ethereum -17%
  • EOS -20%
  • Monero -18%
  • Bitcoin Cash -18%

De totale marktwaarde van alle cryptomunten nadert weer de grens van $200 miljard. Tijdens het dieptepunt van de 2018-crash midden maart bedroeg de totale marktwaarde eventjes $190 miljard.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Regulering cryptomarkt laat op zich wachten

Goldman Sachs ziet nog steeds grote onzekerheid rond de regulering van cryptomunten. In december vorig jaar kondigde het met veel bravoure de oprichting van de Crypto Trading Desk aan, in anticipatie op meer regelgeving.

Maar zoals blijkt uit de Bitcoin-ETFs die steeds afgewezen worden, gaat de regulering van de cryptomarkt veel trager dan verwacht. Goldman Sachs zegt nu dat er nog veel stappen ondernomen moeten worden die buiten de controle van de zakenbank liggen.

Banken als Goldman Sachs kunnen een grote toegevoegde waarde leveren voor de cryptomarkt. Maar momenteel zijn ze met handen en voeten gebonden aan meer regelgeving vanuit de Amerikaanse controleorganen.

Nu in crypto stappen zou voor Goldman Sachs veel juridische problemen kunnen opleveren. Daarnaast wordt ook steeds duidelijker dat een groot aantal projecten/ICOs frauduleus waren of hun beloftes niet kunnen waarmaken.

Maar anderzijds kan een bank als Goldman Sachs de cryptomarkt niet negeren. Met een marktkapitalisatie van $200 miljard is de sector geen kleine speler meer. En 18% van de jongeren zegt dat ze cryptomunten bezitten. Moderne platformen als Square, Revolut en Robinhood bieden al handel in crypto aan.

Het uitstel is voorlopig nog geen afstel. Goldman Sachs wil nog altijd doorgaan met de plannen … op een beter moment. Ook zal men achter de schermen blijven verder werken, onder andere aan ‘custody’ van cryptomunten. Het veilig opslaan en bewaren van cryptomunten is een essentieel onderdeel voor institutioneel geld om de sector te betreden.

Bron: CNBCForbes

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)