Elon Musk is een man die altijd verder kijkt dan vandaag. Hoewel Tesla de laatste maanden enorm veel tijd en energie moet steken in de productie van de Model 3, zit de producent van elektrische wagens niet stil. Zo is men bezig met een totale make-over van de auto waarmee het allemaal begon: de Tesla Roadster. Hieronder vind je enkele nieuwe foto’s.

De Roadster is het sportmodel waar het allemaal mee begon voor Tesla. Een make-over maakt de Roadster nu de snelste productieauto ter wereld. Analisten noemden het bij de bekendmaking zelfs een echte game-changer.

De auto is volgens Elon Musk de eerste productieauto die van 0 naar 100 km/u kan optrekken in minder dan 2 seconden (1,9 seconden om precies te zijn). De Roadster haalt ook een snelheid van 160 km/u in 4,2 seconden.

De nieuwe Tesla Roadster haalt een topsnelheid van 400 km/u. Deze snelheid bekomt de sportwagen in minder dan 9 seconden. Met een batterij van 250 kWh kan de Roadster een afstand afleggen van 1.000 kilometer.

Tesla Roadster met raketten van SpaceX

Volgens een tweet van CEO Elon Musk in juni zal de nieuwe Roadster ook een optie krijgen voor een SpaceX pakket. Dit betekent dat er 10 kleine rocket thrusters rond de auto bevestigt worden. Deze kleine raketten zullen er voor zorgen dat de sportwagen nóg sneller accelereert, de topsnelheid verhoogt en dat hij beter kan remmen en bochten nemen.

Trouwens, het blijft ook niet alleen bij de Tesla Roadster. Als je wil weten wat Elon Musk nog allemaal wil bereiken tegen 2020, kan je hier een overzicht terugvinden. Het oogt indrukwekkend.

Dit zijn alvast enkele nieuwe foto’s van de Tesla Roadster. Wie er een wil bestellen, kan alvast beginnen sparen. Het prijskaartje bedraagt zo’n $250.000.

Foto Credit via Ryaneager Reddit Tamino Wirz  TESLA Owners Worldwide