De goudmarkt is opnieuw door het merendeel van de beleggers aan de kant geschoven. De prestatie van het gele edelmetaal van de afgelopen maanden heeft een einde gemaakt aan de hoop op een verdere stijging van de goudprijs. Tijdens al het koersgeweld ontging de meeste beleggers dat zilver nog harder geraakt werd.

De goudprijs noteert op dit moment 8% onder het slot van 2017. Wat maar weinig beleggers weten is dat het verlies voor de zilverprijs het dubbele bedraagt. De zilverprijs kende een goede start van het jaar, maar brak tijdens de zomer door alle steunpunten heen. En daardoor is het verlies opgelopen tot 16%.

Een bodem binnen de goud- en zilvermarkt is mogelijk dichtbij

Als gevolg van de harde daling van de zilverprijs is de ratio van de goudprijs ten opzichte van de zilverprijs opgelopen naar het hoogste niveau sinds oktober 2008. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is dit in beeld gebracht. En tijdens de vorige twee keer wist deze hoge ratio te zorgen voor een stevige bodem binnen de goud- en zilvermarkt.

Daarnaast werd onlangs ook nog eens duidelijk dat het ‘slimme geld’ sterk speculeert op een stijging van de goudprijs. En dat ‘slimme geld’ is sinds begin 2016 niet meer zo enthousiast geweest over de goudprijs.

Wellicht doen beleggers er dus niet verstandig aan om op dit ogenblik de goud- en zilvermarkt de rug toe te keren.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER