Wall Street weet het hele jaar al goede zaken te doen. Ondanks tal van donkere wolken die boven de markten hangen, zijn de Amerikaanse beurzen niet kapot te krijgen. Tijdens de afgelopen handelsdagen werden de records verder aangescherpt. Is de stier onvermoeibaar?

De spanningen in de wereld lijken met de week groter te worden. Zo is het handelsconflict tussen de VS en China getransformeerd in een echte handelsoorlog. Het is duidelijk dat Trump en Xi Jinping niet door één deur kunnen en het is nog maar de vraag of daar in de toekomst verandering in gaat komen. De CEO van Alibaba, Jack Ma, liet zelfs weten dat deze handelsoorlog nog jaren voelbaar zal zijn. Aangezien de VS en China de twee grootste economieën ter wereld zijn, heeft deze handelsoorlog effect op de groei van de gehele wereldeconomie.

Draait Wall Street binnenkort van richting?

De vraag is alleen of binnen de Amerikaanse landsgrenzen alles echt zo rooskleurig is als Trump ons probeert te doen geloven. Het klopt dat tal van macrocijfers er bijzonder goed uitzien, maar bij de Philadelphia Federal Index is dat niet het geval. Deze index meet verandering in de bedrijfsgroei in de regio Pennsylvania, New Jersey en Delaware. Deze index vertoont al maanden een dalend verloop en dat kan grote gevolgen gaan hebben voor Wall Street.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Meridian Macro Research LLC, is te zien dat de S&P 500 index normaliter een sterke correlatie vertoont met de Philadelphia Federal Index. Sinds begin 2017 is er alleen een divergentie gaan ontstaan tussen beide componenten en tijdens de afgelopen weken is die divergentie alleen maar verder toegenomen.

Beleggers moeten er bedacht op zijn dat deze divergentie, gezien het verleden, erg zeldzaam is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)