De befaamde tweet van Elon Musk waarin hij zei Tesla van de beurs te willen halen aan 420 dollar heeft hem zijn zitje in het bestuur gekost. Dat werd deze week beslist door de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Goed nieuws blijkbaar, het aandeel steeg van 265 dollar naar 306 dollar. Beleggers en investeerders lijken het dus een goede beslissing te vinden.

Begin augustus zorgde Tesla CEO, Elon Musk, voor opschudding. Hij stuurde een tweet de wereld in waarmee hij duidelijke maakte zijn bedrijf van de beurs te willen halen door alle aandelen op te kopen aan 420 dollar per stuk. Pure beursmanipulatie, zo besliste de Amerikaanse beurswaakhond.

Musk moet nu een boete van 20 miljoen dollar betalen en moet de komende drie jaar zijn zitje als voorzitter van de raad van bestuur afstaan. Hoewel dit op het eerste zicht slechts nieuws lijkt voor Tesla, reageerden beleggers en investeerders opgelucht. Het aandeel schoot 17 procent omhoog.

 

Die stijging werd veroorzaakt door de beslissing dat Musk toch mag aanblijven als CEO van het bedrijf. Met deze stijging werd het verlies van 14 procent de afgelopen week meer dan goed gemaakt.

Herstel

Maar de koers heeft nog niet zo lang geleden aan 379 dollar genoteerd, het aandeel heeft dus nog een lange weg van herstel te gaan. En dat wordt moeilijk gezien de financiële uitdagingen en de productieproblemen met het nieuwe model waarmee het bedrijf te maken heeft.

Volgens Elon Musk worden de productieproblemen stilaan maar zeker van de baan geholpen en neemt het aantal afgewerkte voertuigen per week toe. In een bericht naar zijn werknemers zei hij dat het bedrijf winstgevend zal worden en dat ze iedereen het tegendeel zullen bewijzen.

Qua marktwaarde blijft Tesla de meest waardevolle autobouwer op de Amerikaanse beurzen. Met een waarde van 51,8 miljard dollar steekt het General Motors voorbij dat ‘slechts’ 46 miljard waard is.

Bronnen: TimeManners

Foto: Blomst – Pixabay