Mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak richt na 20 jaar weer een bedrijf op. Nu zal Wozniak actief zijn in de durfkapitaalindustrie door de mede-oprichting van EQUI Global. EQUI Global zal als doel hebben om de durfkapitaalindustrie te hervormen. 

EQUI Global meent de durfkapitaalindustrie te innoveren doordat het gebruikt maakt van de blockchaintechnologie. EQUI Global zal namelijk op de blockchain van Ethereum draaien. Daarom zal er ook een EQUItoken zijn. Dit brengt veel voordelen met zich mee.

Een opwindend idee

Wozniak maakte bekend: “Elke dag krijg ik nieuwe ideeën naar mij toegeworpen, eigenlijk dozijnen nieuwe ideeën. En altijd zeg ik nee. Sinds dat ik Apple mede-oprichtte met Steve Jobs is dit de tweede keer in twintig jaar dat ik ja zeg. Ik wil onderdeel uitmaken van dit idee. Het is iets waar ik erg in geloof en ik geloof daarom in EQUI.”

EQUI zal zo’n 80 procent investeren in technologiebedrijven en met de overige 20 procent zal EQUI investeren in industrieën zoals vastgoed en kunst.

Wozniak legde uit: “We hebben nu al meer dan 20 bedrijven waar we naar kijken en we zijn officieel nog niet eens begonnen. Het is heel erg opwindend. Uiteindelijk is onze missie om de blockchain- en technologiesterren van morgen te ondersteunen.”

Voordelen van een blockchain gebaseerde durfkapitalist

Omdat EQUI op de blockchain gebaseerd is biedt het enkele voordelen ten opzichte van het traditionele durfkapitaal. Allereerst zal EQUI-durfkapitaal ook toegankelijk zijn voor niet-institutionele investeerders.

Daarnaast creëert de EQUItoken een enorme liquiditeit ten opzichte van traditioneeldurfkapitaal. EQUItokens kunnen namelijk heel makkelijk worden gekocht en verkocht op cryptohandelsplatformen. Dus kunnen investeerders makkelijk hun investering liquideren als dat nodig is.

Naast deze voordelen is voor EQUI Global specifiek de inmenging van Wozniak een enorm voordeel. Het geeft het nieuwe bedrijf een grote geloofwaardigheid.

Bron: Verdict

Foto: iStock