Tot nu toe is 2018 een jaar geweest met grote verliezen in de cryptomarkt. Er zullen ook geen nieuwe high meer komen, denkt cryptobull Mike Novogratz. Wel zal 2019 een goed jaar worden voor cryptovaluta, stelt de cryptobull in een interview met Bloomberg op 15 oktober.

Dit jaar zal de prijs van een bitcoin niet boven de 10.000 dollar stijgen stelt Novogratz. Onlangs heeft Novogratz wel voorspelt dat de cryptomarkt als geheel een prijsbodem heeft bereikt.

Alleen zal er in 2019 een grote ommekeer plaatsvinden, denkt Novogratz. En wel al in het begin van het jaar. Zo voorspelt hij dat er in het eerste of tweede kwartaal van 2019 nieuwe records zullen worden gevestigd.

Oplossingen voor instituties

Deze voorspelling van Novogratz is mede onderbouwd door het positieve nieuws dat deze week naar buiten kwam met betrekking tot Fidelity Investments. Deze financiële reus met zo’n 7,2 biljoen dollar vermogen onder beheer gaat zich nu focussen op de cryptomarkt.

Dit doet Fidelity door oplossingen voor institutionele klanten aan te bieden. Oplossingen zoals het opslaan van cryptovaluta. Dit is volgens Novogratz een zeer belangrijke stap waardoor meerdere financiële instituties zich zullen melden in de cryptomarkt.

“Als de instituties in kwartaal één of twee van 2019 de markt betreden dan denk ik dat er nieuwe records zullen worden gevestigd.”, zei Novogratz in het interview.

Test fase

Voor 2018 ziet Novogratz dus geen grote stijging van de prijzen in de cryptomarkt, omdat volgens hem de nieuwe oplossingen (van bijvoorbeeld Fidelity) eerst getest moeten worden voordat instituties het vertrouwen.

“Ze zullen waarschijnlijk werken in januari of het eerste kwartaal. En dan heb je wat water in de pijpleiding lopen, dus ik gok dat je meer institutioneelgeld de cryptomarkt in ziet stromen aan het einde van het eerste kwartaal of het begin van het tweede kwartaal.”

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock