Amazon is een van de grootste spelers ter wereld op het gebied van clouddiensten. De Chinese divisie van Amazon Web Services (AWS) gaat nu samenwerken met het publieke blockchainproject Qtum. Dit is een grote stap voor deze kleine cryptomunt.

Qtum staat met een marktkapitalisatie van net iets meer dan 350 miljoen dollar nog net in de top-30 van ’s werelds grootste cryptomunten. Amazon, dat dit jaar nog als 2e Amerikaanse bedrijf ooit de grens van 1.000 miljard dollar marktwaarde overschreed, is een van ’s werelds grootste bedrijven met een huidige marktwaarde van 900 miljard dollar. De CEO van Amazon, Jeff Bezos, is veruit de rijkste man ter wereld.

Samen met Qtum wil Amazon nu blockchain-as-a-service (BaaS) oplossingen aanbieden aan ondernemingen en ontwikkelaars. Samen met AWS China zal Qtum werken aan de ontwikkeling en lancering van slimme contracten. Deze moeten snel, efficiënt en goedkoop worden door middel van het gebruik van Amazon Machine Image.

“Qtum are now an AWS technology partner and one of the partner network members,” zegt Simon Wang, hoofd business development van AWS China.

Comeback Cryptomunten: Shortlist met 3 Crypto’s

Is Qtum een van de goedkoopste cryptomunten?

Leden van het Amazon Partner Network krijgen toegang tot bedrijven alsook technische ondersteuning, marketing en verkoopdiensten. Concreet gaat Qtum het gigantische netwerk van Amazon Web Services gebruiken om klanten te vinden voor hun blockchaintoepassing.

De koers van cryptomunt Qtum reageerde positief op het nieuws en schoot 10% hoger. Toch staat de cryptomunt vandaag onder de lanceringsprijs in mei 2017. Ten opzichte van de piek boven 100 dollar staat Qtum rond 4 dollar zo’n 96% lager. Toch bewijst het team achter Qtum met dit contract dat het – in tegenstelling tot vele andere cryptomunten – geen lege doos is.

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)