Na bijna een eeuw in de illegaliteit is Canada het 2e land ter wereld en veruit het belangrijkste land dat marihuana voor recreatief gebruik terug legaliseert. Sinds oktober 2018 mag men in Canada terug marihuana kopen, verkopen en gebruiken. Dit is het startschot van een nieuwe industrie.

Het heeft enige tijd geduurd, maar Justin Trudeau – Eerste Minister van Canada – heeft zijn verkiezingsbelofte waargemaakt. De 10 Canadese provincies zullen ieder op hun eigen manier, met hun eigen wetten en met hun eigen tijdschema marihuana voor recreatief gebruik opnieuw legaliseren.

CEOs van grote marihuanaproducenten als Canopy Growth, Aphria en Aurora Cannabis vierden 17 oktober als een soort van onafhankelijkheidsdag. Toch zal de groei van de sector niet zonder slag of stoot gaan. De managers verwachten al vanaf dag 1 grote tekorten.

“We are all experiencing supply chain issues for a myriad of reasons, some controllable and some not,” zegt Vic Neufeld, CEO van Aphria

Deze producenten bouwden de laatste maanden hun capaciteit fors uit. Maar de vraag ligt volgens onderzoek nog altijd hoger dan het aanbod.

Er zijn bedrijven die produceren aan 1 tot 2 dollar per gram, en die verkopen voor 8 tot 10. Lees meer over deze ongekende winstmarges!

Canada als voorbeeld

Canada dient zelfs als een soort van test voor de rest van de wereld. Volgens Mackie Research zou 19% van de Canadezen marihuana gebruiken in een of andere vorm. Dit is veel meer dan het globaal gemiddelde van 4%. Tegen 2020 zouden de Canadezen jaarlijks 810.000 kilogram marihuana verbruiken.

Er zijn 120 marihuanabedrijven die een licentie hebben in Canada. Ieder bedrijf heeft zijn eigen mix, plant, merk en productie. Deze bedrijven zullen nu moeten bewijzen dat ze hun (hoge) waardering waard zijn.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.