Tot nu toe heeft de Amerikaanse beurswaakhond SEC alle pogingen tot de lancering van een Bitcoin-ETF geblokkeerd. Maar achter de schermen werkt men verder aan een oplossing. Volgens crypto-expert Ran Neuner kan de lancering van de eerste Bitcoin ETF in het 1e kwartaal van 2019 gebeuren.

Na de afwijzing van 9 Bitcoin ETF voorstellen, liet de SEC weten dat ze de afwijzing zouden herzien waardoor er nieuwe elementen aangebracht kunnen worden. Begin oktober hadden leden van de commissie een onderhoud met 2 van de potentiële uitgevers: VanEck en blockchain startup SolidX.

Een andere belangrijk gebeurtenis die in het voordeel van een Bitcoin-ETF kan spelen, is de aankondiging van Bakkt om Bitcoin Daily Futures Contracts te verhandelen vanaf 12 december. Hierbij zal iedere transactie resulteren in de fysieke levering van Bitcoin. Dit is volledig anders dan de future contracten die voorlopig worden aangeboden door CME en CBOE.

The Bakkt Bitcoin (USD) Daily Futures Contract is a physically-settled daily futures contract for bitcoin held in Bakkt LLC, ICE’s digital asset warehouse, and will be cleared by ICE Clear US Inc,” – aldus ICE, de holding boven de Amerikaanse New York Stock Exchange.

Lees in dit gratis rapport waarom je vandaag moet beleggen in cryptomunten

Bitcoin ETF kan grote impact hebben

Dit kan een echte gamechanger worden voor Bitcoin. Tot op heden werden Bitcoin ETFs die gebaseerd zijn op de huidige future contracten van CME en CBOE afgewezen. De futures van Bakkt zijn de eerste federaal gereguleerde contracten met fysieke levering, aldus Baktt CEO Kelly Loeffler:

“Bakkt will provide the first federally regulated, physical delivery price discovery contract for the digital currency market.”

Voor crypto-expert Ran NeuNer is dit het systeem waar de SEC op zit te wachten. Hij voorziet dan ook dat er vanaf de lancering veel Bitcoins gekocht zullen worden. Een mogelijk prijsstijging zoals we vorig jaar gezien hebben bij de lancering van de eerste Bitcoin Futures behoort dan tot de mogelijkheden.

Dit zal dan gevolgd kunnen worden door een goedgekeurde ETF in het eerste kwartaal van 2019. ‘You do the math’, aldus NeuNer.

Bronnen: Bitcoin NewsCoinDesk

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)