10 jaar na de lancering van hun eerste Android smartphone waarbij HTC zichzelf tussen de grote spelers plaatste, komt het bedrijf nu met de allereerste blockchain smartphone. Pre-orders worden geopend in meer dan 30 landen. Om de EXODUS1 te bestellen kan je enkel met cryptomunten betalen.

EXODUS1 is de officiële benaming van de eerste gedecentraliseerde blockchain smartphone van HTC. Het toestel is in voorverkoop te verkrijgen in de Verenigde Staten, Hong Kong, Singapore, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en een 30-tal andere landen waaronder de Europese Unie.

HTC kiest bewust om de EXODUS 1 enkel te verkopen door middel van betaling via Bitcoin of Ethereum. Op deze manier wil men voldoende feedback van de cryptogemeenschap verzamelen alvorens de smartphone te verkopen aan het grote publiek.

Comeback Cryptomunten: Shortlist met 3 Crypto’s

Veilig cryptomunten bewaren op je smartphone

Een belangrijk onderdeel van de EXODUS 1 is het bewaren van cryptomunten op de smartphone. Dit gaat zoals bij andere wallets met een private sleutel. Gebruikers kunnen deze private sleutel ‘delen’ met enkele betrouwbare vrienden uit hun contactlijst.

Wanneer men de private sleutel vergeet of de smartphone zou verliezen, kan men via deze contacten de cryptomunten in de wallet terugkrijgen. Elk contact krijgt een deel van de private sleutel.

HTC zal ook derde partijen toelaten om APIs te ontwikkelen om private sleutels te beschermen en veilige crypto transacties uit te voeren. Er komt ook een pakket voor ontwikkelaars om het ecosysteem van HTC verder uit te breiden.

Verder beschikt de EXODUS 1 over:

  • 6 inch Quad HD beeldscherm
  • 12MP + 16MP hoofdcamera met zoomfunctie van hoge kwaliteit
  • 8MP + 8 MP dual front camera
  • Zion Wallet
  • Snel opladen
  • Dual Nano SIM
  • Qualcomm® Snapdragon™ 845

Bron: CoinDesk

Foto Credit: HTC

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)