Vandaag de dag worden cryptovaluta alleen nog uitgegeven door community’s, organisaties of bedrijven. Hier zal echter verandering in komen. Centrale banken zullen ook cryptovaluta’s gaan uitgeven, tenminste dat voorspelt Ryan Taylor. Taylor is de CEO van Dash Core Group, het bedrijf achter de cryptovaluta Dash.

Taylor doet deze voorspelling op 23 oktober in een interview met Cointelegraph op de Money20/20 conferentie.

Hij zei tegen Cointelegraph dat een cryptovaluta uitgegeven door een centrale bank de “onvermijdelijke toekomst” zal zijn. Maar het zullen de mensen zelf zijn die “zullen bepalen welke vorm van geld ze willen consumeren en gebruiken in het dagelijkse leven.”

Centrale bank cryptovaluta biedt voordelen

Als aanvulling op deze voorspelling zei Taylor dat centrale banken enkele voordelen hebben bij het uitgeven van cryptovaluta. Ondanks deze voordelen zullen er vragen blijven bestaan over hoe de markt op zo’n cryptovaluta zal reageren.

“De vrije markt kan uiteindelijk een betere vorm van geld creëren dan de regering”, stelde de CEO.

Dit staat in tegenstelling met zijn voorspelling, maar overheden zullen toch een cryptomunt uitgeven door onderlinge concurrentie. Zo zei Taylor:

“Ik denk dat het onvermijdelijk is. Zij [overheden] gaan allemaal – door druk van de concurrentie of door het eigenbelang – een eigen cryptovaluta uitgeven. Ik denk alleen niet dat dit iets is waar de grootste innovatie zal plaatsvinden.”

Taylor denk dat overheden van kleinere economieën eerder een cryptovaluta zullen uitgeven dan overheden van grotere economieën. Overheden van kleinere economieën lopen volgens Taylor namleijk een minder groot risico.

Centrale bank cryptovaluta niet praktisch

Geluiden uit een van de grootste centrale bank ter wereld, de Bank of Japan ziet echter niet het praktische nut van een door de staat gereguleerde cryptovaluta.

Een cryptovaluta uitgegeven door de staat is vooral economisch gezien niet praktisch. Dit omdat zo’n cryptovaluta het einde van fiatgeld zal betekenen, dus zal al het fiatgeld uit de samenleving moeten worden verwijderd.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock