Ran Neuner claimt dat Coinbase binnenkort een Initial Public Offering (IPO) zal houden. Daarnaast kwam Neuner wel met enkele details rond de omzet en de hoeveelheid gebruikers van Coinbase. Dit maakt Neuner bekend in een tweet van hem verstuurd op 25 oktober.

Neuner is vaak te gast bij de Crypto Trader show van CNBC. Hij had verder nog geen details over de IPO, maar zei in de tweet dat verdere details vandaag (26 oktober) bekend zullen worden gemaakt in de show waar hij vaak te gast is.

Eerdere hint op IPO

Het is overigens niet de eerste keer dat er geluiden zijn rond een IPO van Coinbase. Eind 2017 gaf Asiff Hirji, president bij Coinbase al een hint:

“Het is zeker een belang van onze investeerders…en de meest voor de hand liggende weg voor Coinbase is om op een bepaald moment publiek te gaan, maar er is tussen nu en publiek gaan veel werk te doen voor ons, voor wanneer die datum dan ook mag zijn.”

Details over Coinbase: Omzet en gebruikers

Neuner kon dus wel duidelijkheid geven over de huidige staat van Coinbase betreft de omzet en het aantal gebruikers.

Tot op het heden heeft Coinbase 25 miljoen accounts. 7 miljoen van deze accounts bezitten fiatgeld of cryptovaluta. Van de accounts zijn er 600.000 accounts maandelijks actief door het uitvoeren van minimaal één transactie.

Over de omzet van Coinbase maakte Neuner bekent dat het handelsplatform vorig kwartaal 90 miljoen doller omzet behaald. In het vierde kwartaal van 2017 behaalde Coinbase 450 miljoen doller omzet.

De omzet van het handelsplatform komt voornamelijk van particuliere beleggers, namelijk 80 procent. De andere 20 procent kwam voor 15 procent uit Coinbase Pro (Coinbase Pro richt zich op instituties). En de overige 5 procent kwam uit andere bronnen.

Coinbase heeft veel aanzien binnen de cryptoindustrie. Zo werd het handelsplatform onlangs gewaardeerd op 8 miljard dollar.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock