Een zeer beweeglijke week ligt achter onze rug. Tijdens de eerste handelsdag van de week wist Wall Street te dalen naar een vijfmaands dieptepunt. Ondanks die dramatische eerste handelsdag, wisten de stieren de rest van de week het gevecht met de beer te winnen. En daardoor sloot Wall Street op weekbasis gemeten flink in het groen. En dat is nog niet alles…

Voor traders zijn het prachtige beurstijden. Zij zijn immers over het algemeen gebaat bij grote volatiliteit en met die beweeglijkheid worden we bijna dagelijks geconfronteerd. De langere termijn beleggers hebben er een zenuwslopende maand opzitten. Veel van deze beleggers beginnen te twijfelen aan het toekomstpotentieel van de financiële markten. En dat is niet vreemd, want de huidige stierenmarkt is de langste uit de totale geschiedenis.

Dit onderzoek voorspelt verder stijgende beurskoersen

Toch hoeft er binnenkort nog geen einde te komen aan deze stierenmarkt. Tenminste, dat laat het onderzoek van LPL Research ons zien. Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, laat weten dat er afgelopen week sprake was van een bijzondere situatie. De S&P 500 index wist immers na het bereiken van een 5-maandsdieptepunt vervolgens drie handelsdagen achter elkaar met meer dan 1% in waarde te stijgen. En deze positieve reeks hebben we sinds 1950 slechts zeven keer eerder gezien.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index tijdens de zeven voorgaande keren in alle gevallen drie maanden later hoger stond. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt 7,2%.